Urgències *
807 520 020 807 520 020**
(No Skype)

Servei d'urgències NO OPERATIU:
AGOST > del 17 al 31 inclòs //
* Detencions, Presa de declaracions en Policia / Jutjat, Judicis Ràpids.
** Cost 1,16 € (fix) i 1,51 € (mòbil) per minut (IVA inclòs).

Sobre palma de Mallorca

Palma és amb tot just 400.000 habitants, la capital de l´autonomia de les Illes Balears. Els orígens de la ciutat es remunten als temps talaiòtics i romans. Després de la reconquesta de la ciutat pel rei Jaume I el 31 de Desembre de 1229, es van destruir moltes obres monumentals de l´època musulmana, encara que la ciutat antiga o centre històric va romandre impregnada del seu caràcter àrab. Al costat d´una impressionant arquitectura urbana, crida l´atenció la presència d´art en espais públics.

El calendari festiu determina el pols anual de la ciutat així com diversos esdeveniments relacionats amb el món de la vela especialment a nivell de competició. En algun d´ells participen també el Rei Felipe VI i diversos membres de la casa reial. La Família Reial passa l´estiu en la residència denominada “Palau de Marivent” en la Badia de Palma, essent el lloc oficial de treball el Palau de l´Almudaina, que es troba al costat de la Catedral.

Catedral de Palma de MallorcaLa Catedral "La seu"“La Seu” Signe distintiu de la ciutat, que és visible des del mar, és La Seu, que és un brillant exemple del gòtic mediterrani i una de les més imponents obres arquitectòniques d´ Espanya. El Rei Jaume I va ordenar la seva construcció sobre la Mesquita Principal en el segle XIII com agraïment per la seva victòria sobre els musulmans. Un dels altars principals fou realitzat per Antoni Gaudí així com un vitrall o vidriera que es va realitzar seguint el projecte del artista contemporani alemany Nils Burwitz.

Lonja de Palma de MallorcaLa LonjaLa històrica Llotja de Palma és una joia del gòtic català i va sorgir en el segle XV segons els plànols de l´arquitecte Guillem Sagrera. Quan l´Emperador Carlos Ier d´Espanya i Vè d´Alemanya la va veure per primera vegada, va pensar que es trobava davant una església; una impressió que és provocada per l´arquitectura que recorda en part a l´arquitectura sacra i en part a la profana. En el seu interior sorprenen les columnes que són autèntiques obres mestres de l´arquitectura i l´art, que s´erigeixen fins a la coberta com si de palmeres es tractessin.

Ayuntamiento de Palma de MallorcaAyuntamiento L´Ajuntament consta d´una rica i decorada façana en la qual es troba el cridat “banc dels ganduls”. Fins i tot avui dia, molts transeünts s´asseuen allí per a fer una petita pausa. En la façana es poden trobar amagats en la ornamentació unes sargantanes, que complia la funció de portar sort. Típic és la coberta que sobresurt de la part superior de l´edifici, que està decorada ricament i que mereix una mirada ?cap amunt?. En la zona d´accés o entrada, esperen al visitant els cridats “Gegants”, sobrevivents figures en fusta de gran grandària, que com home i dona representen al poble.

Lonja de Palma de MallorcaEl Parlamento La històrica Llotja de Palma és una joia del gòtic català i va sorgir en el segle XV segons els plànols de l´arquitecte Guillem Sagrera. Quan l´Emperador Carlos Ier d´Espanya i Vè d´Alemanya la va veure per primera vegada, va pensar que es trobava davant una església; una impressió que és provocada per l´arquitectura que recorda en part a l´arquitectura sacra i en part a la profana. En el seu interior sorprenen les columnes que són autèntiques obres mestres de l´arquitectura i l´art, que s´erigeixen fins a la coberta com si de palmeres es tractessin.

Palacio Almudaina de Palma de MallorcaPalacio de la Almudaina Palau de l´Almudaina l´antany Alcàsser del Emir, després Residència de la Corona Aragonesa, acull avui la Comandància Militar i serveix al Rei Felip VI com lloc de treball oficial, quan es troba a Mallorca. Especialment interessants són les cambres reials així com la Capella Gòtica de Santa Anna.